Komputronik- zdobywca złotego medalu konkursu European Business Awards

01/06/2015

Komputronik, największa w Polsce sieć sprzedaży nowoczesnych technologii i rozwiązań cyfrowych, otrzymał tytuł Ruban d'Honneur w kategorii „The Business of the Year Award with Turnover of €150m or higher”. Tym samym znalazł się w gronie najlepszych firm w Europie, pokonując ponad 20tys. przedsiębiorstw ze Starego Kontynentu.

European Business Awards to niezależny program, który wspiera europejskie środowisko biznesowe. Konkurs wyróżnia prężnie działające firmy, których dokonania odpowiadają wartościom leżącym u jego podstaw. Promuje też ich sukcesy w kontekście innowacyjności, społecznej odpowiedzialności biznesu oraz osiąganych wyników finansowych.

Każdego roku firmy z całej Europy rywalizują o tytuł najlepszej w 11 konkursowych kategoriach. W edycji 2014/2015 w szranki z 24 000 firm stanął także Komputronik. Zyskując uznanie trafił do grona polskich National Champions. Kolejnym etapem konkursu było przygotowanie videoprezentacji dotyczącej działania firmy i jej drogi do sukcesu. Na ich podstawie jury wybrało topowe firmy w Europie, przyznając im zaszczytny tytuł Ruban d'Honneur.

Komputronik rywalizował z innymi firmami w kategorii “The Business of the Year Award with Turnover of €150m or higher”. Jury, w którego skład weszli przedsiębiorcy i akademicy z całej Europy specjalizujący się w danej kategorii, poszukiwało firmy, która może wykazać się silną strategią. W prezentacji przed kapitułą należało przedstawić dowody pomysłowości i innowacyjności, dobrych relacji biznesowych oraz plany rozwoju. Wszystkie te cechy znaleziono w Komputronik, którego przedstawiciel 26 maja na uroczystej gali finałowej w Londynie odebrał nagrodę główną w swojej kategorii.
Nagroda w tak prestiżowym konkursie to dla nas duże wyróżnienie, a jednocześnie motywacja do dalszej realizacji naszej strategii. Nie poprzestajemy na tym co już osiągnęliśmy, ale wciąż patrzymy w przyszłość, zastanawiając się co jeszcze możemy zrobić, aby zyskać uznanie Klientów i kontrahentów – mówi Wojciech Buczkowski, Prezes Zarządu Komputronik S.A.
Wygrana na arenie międzynarodowej, jest tym ważniejsza, że rozpoczęliśmy ekspansję na zagraniczne rynki – dodaje.

Więcej informacji na temat bieżącej działalności firmy można znaleźć na stronie komputronik.com

Tel. 22 402 96 10
tel. kom. 507 134 938