Komputronik najlepszym detalistą w Europie Środkowo-Wschodniej

04/03/2015

Komputronik, największa w Polsce sieć sprzedaży nowoczesnych technologii i rozwiązań cyfrowych, otrzymał tytuł najlepszego detalisty w Europie Środkowo-Wschodniej. Polska firma została doceniona na arenie międzynarodowej w ramach EMEA Channel Academy.

Konkurs EMEA Channel Academy jest okazją do wyłonienia najlepszych praktyk w zakresie dostaw nowoczesnych rozwiązań IT w regionie EMEA. Już po raz 7 przyznano tytuły najlepszego dystrybutora, vendora i retailera. Nagrody wręczono podczas dorocznych targów DISTREE EMEA.

W pierwszym etapie konkursu eksperci z całego regionu EMEA dokonali wstępnej preselekcji, wskazując 5 najlepiej działających firm w każdej z kategorii. Eksperci oceniali ostatnie 12 miesięcy działalności, biorąc pod uwagę m.in. aktywność na lokalnym rynku, rzetelność na podstawie opinii klientów oraz rozwój w 2014 roku. Następnie odbyło się głosowanie on-line, które wyłoniło finałową trójkę. Głosy w kategorii „Retailer” oddawali vendorzy działający w danym regionie i dobrze znający realia rynku. Poza Komputronik na podium znalazły się także Alza i Mediaexpert.

Komputronik dokłada wszelkich starań, aby utrzymać miejsce lidera na polskim rynku. Rozwijamy naszą sieć sklepów, ulepszamy działanie kanału e-commerce, poszerzamy ofertę i stale podnosimy jakość usług. Wygrana na arenie międzynarodowej cieszy nas tym bardziej, że rozpoczęliśmy ekspansję na zagraniczne rynki. Działamy na rynku czeskim, słowackim i niemieckim – mówi Wojciech Buczkowski, Prezes Zarządu Komputronik S.A. Komputronik po raz pierwszy znalazł się wśród firm nominowanych w konkursie EMEA Channel Academy. Postaramy się, żebyśmy na stałe znaleźli się wśród najlepszych retailerów w Europie – dodaje.

***

Komputronik, dystrybutor sprzętu IT, jest notowany na warszawskiej giełdzie od 2007 roku. Spółka wchodzi w skład grupy kapitałowej Komputronik, do której należy również Komputronik Biznes sp. z o.o., Komputronik API sp. z o.o., Benchmark sp. z o.o., Idea Nord sp. z o.o., Movity sp. z o.o., a także czeska spółka K24 s.r.o. i niemiecka Komputronik GmbH.

Tel. 22 402 96 10
tel. Kom. 507 134 938